Spelen

Voorzie je konijn in de aandacht die hij nodig heeft. In de vrije natuur speelt hij met zijn vriendjes, loopt, graaft, verstopt, zoekt eten, slaapt, soest, knabbelt onkruidjes, gras en andere lekkernijtjes.

Een konijn wat opgesloten in zijn hok zit, moet je natuurlijk zorgen dat hij lekker de ruimte heeft d.m.v. een groot hok om hem in die behoefte te voorzien. Dus b.v. d.m.v. een tunneltje in zijn hok, huisje, mandje, snoepjes, kruiden etc. Je hebt in de handel heel veel dingen om hem hiermee bezig te houden echter kun je ook heel veel dingen zelf maken en zoeken. Bijv. een grote tak van een fruitboom kan uren speelplezier geven. 

Voorzie het konijn in de behoeftes die hij heeft dat kan per konijn verschillend zijn. Dus ontdek in de loop van de maand wat voor type konijn het is. Leg een mandje met een handdoek erin (nog niet de eerste maand i.v.m. zindelijkheid) en kijk of hij er graag op gaat liggen doet hij dat moet je hem een mandje geven. Zie je dat jou konijn graag verstopt onder banken tafels, etc.? Geef hem dan een schuilhuisje.

Graaft jouw konijn graag, geef hem dan een graaf mat, graaf mand, of een cocon mand met hooi dan kan hij er en hooi in eten maar aan de voorkant in graven en slopen.

    Aanschaf
Voeding
Verzorging
spelen
Konijnentaal
Aanschaf
Zindelijkheid
Ziek konijn
Verstopt jouw konijn zich graag?

  

  

    


Houd jouw konijn van tunneltjes ? meeste mannetjes konijnen namelijk wel!

         Houd je konijn van overal aan knabbelen?  Alle konijnen hebben behoefte om te knagen maar de een meer dan de ander.

    Houd jouw konijn van ergens op of in liggen? Van mandjes, kussentjes etc.

           


Houd jouw konijn van uitdaging? Bezig zijn, Nieuwsgierig, zich overal mee bemoeien?

Tunnels voor klein konijn

         Tunnels voor middeslag konijn

         Tunnels voor een groot konijn

         contact ?